Пиріг з джемом
Інгредієнти для приготування: Пиріг з джемом
- борошно: 250 г
- джем: 200 г.
- вершкове масло: 200 г.
- цукор: 150 г.
- яйця: 2 шт.
- ванільний цукор: 1 пакетик
- порошок до печива: ½ пакетика
- олія для змащування форми, цукор або цукрова пудра для посипання
Як приготувати Пиріг з джемом
Готуємо так:
1. Масло порізати на шматочки, покласти в каструльку і нагрівати на невеликому вогні, поки воно повністю не розтопиться. Коли масло охолоне, але ще буде рідке, додати цукор, ванільний цукор, цілі яйця, і збити все міксером. Додати борошно, перемішане з порошком до печива, і замісити тісто.
2. Приблизно ¼ тіста загорнути у харчову плівку і покласти в морозилку. Решту тіста розкачати у пласт і викласти у форму, змащену олією, формуючи бортики. Змастити поверхню тіста джемом. Поверх джему натерти на великій тертці холодне тісто з морозилки. Випікати 30-35 хвилин при температурі 200 С.
3. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою, . Можна також змастити поверхню водою, посипати цукром і поставити ще на кілька хвилин у духовку.
* За бажання можна до однієї з частин тіста додати столову ложку какао.
- Салат з морською капустою
- Рибні тюфтелі на картопляній подушці
- М’ясні кнедлі, фаршировані сливами, в сметанному соусі «Насолода»
- Пісний пиріг з журавлиною та мигдалем
- Злакові оладки з печерицями та копченим курячим стегенцем