Шоколадний торт «Трюфель»

Шоколадний торт «Трюфель»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 10

Інгредієнти для приготування: Шоколадний торт «Трюфель»

  • Для бісквітних коржів:
  • яйця - 6 шт.,
  • цукор - 2/3 стакана,
  • лимонна кислота - 1/2 ч. ложки,
  • гаряча вода - 2 ст. ложки,
  • какао-порошок - 2 ст. ложки,
  • борошно з розпушувачем - 5 ст. ложок,
  • крохмаль - 2 ст. ложки.
  • Для сиропу:
  • цукор - 2 ст. ложки,
  • вода - 3 ст. ложки,
  • лікер - 1 ст. ложка.
  • Для крему:
  • шоколад (гіркий) - 150 г,
  • вершки - 500 мл.
  • Для цукерок-трюфелів:
  • шоколад - 350 г,
  • вершки - 1/3 стакана,
  • лікер - 1 ч. ложка,
  • шоколадна стружка - за смаком.

Як приготувати Шоколадний торт «Трюфель»

  1. Приготуйте коржі. Білки збийте з 1/3 склянки цукру і лимонною кислотою. Жовтки змішайте з цукром, що залишився і збивайте, доки маса не посвітлішає. Продовжуючи збивати, додайте до жовтків розчинене у гарячій воді какао. Борошно просійте з крохмалем і акуратно вмішайте в жовткову масу. Додайте збиті білки в 3 прийоми. Намалюйте на папері для випічки 8 кругів, діаметром 20 см. Приблизно по півсклянки тіста викладіть на кожен з кругів, розрівняйте. Кожен корж випікайте в нагрітій до 190 °С духовці 5-8 хвилин. Охолодіть коржі і зніміть з них папір.

  2. Приготуйте крем. Шоколад поріжте. Вершки доведіть майже до кипіння і залийте ними шоколад, перемішайте. Охолоджуйте в холодильнику декілька годин. Перед тим як почати збирати торт, збийте вершки.

  3. Приготуйте цукерки. Порізаний шоколад (150 г) залийте гарячими вершками і перемішайте до повного розчинення шоколаду, додайте лікер. Охолоджуйте у холодильнику кілька годин. Набираючи чайною ложкою, скатайте шоколадну масу в невеликі кульки, викладіть їх на пергаментний папір і поставте в морозилку на 1 годину. Розтопіть шоколад (200 г). Занурте кожну кульку в розтоплений шоколад і залишити застигати.

  4. Приготуйте сироп. Доведіть до кипіння воду з цукром. Зніміть з вогню і додайте лікер.

  5. Зберіть торт. Кожен корж просочіть сиропом змажте кремом. Змажте кремом боки і верх торта. Посипте шоколадною стружкою і прикрасьте цукерками-трюфелями.

     Зверніть увагу на те, що з такої кількості інгредієнтів, які зазначені у цьому кулінарному рецепті, виходить не достатньо високий торт, тому продукти беріть у подвійній кількості. 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Шоколадний торт «Трюфель»

  1. Бисквит с кипятком действительно очень вкусный, он получается мокрым и не нуждается в дополнительной пропитке. Но мне не понятно зачем печь “блины” из бисквита, которые будут заведомо жестче, чем пышный корж… Кроме того, в рецепте не указана жирность сливок. Так, для ганаша (шоколад, залитый горячими сливками) не имеет смысла использовать сливки с низкой жирностью – не будет “крутой” консистенции.

    В целом, полагаю, что это вкусный шоколадный торт.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал