Шоколадний торт «Трюфель»
Інгредієнти для приготування: Шоколадний торт «Трюфель»
- Для бісквітних коржів:
- яйця - 6 шт.,
- цукор - 2/3 стакана,
- лимонна кислота - 1/2 ч. ложки,
- гаряча вода - 2 ст. ложки,
- какао-порошок - 2 ст. ложки,
- борошно з розпушувачем - 5 ст. ложок,
- крохмаль - 2 ст. ложки.
- Для сиропу:
- цукор - 2 ст. ложки,
- вода - 3 ст. ложки,
- лікер - 1 ст. ложка.
- Для крему:
- шоколад (гіркий) - 150 г,
- вершки - 500 мл.
- Для цукерок-трюфелів:
- шоколад - 350 г,
- вершки - 1/3 стакана,
- лікер - 1 ч. ложка,
- шоколадна стружка - за смаком.
Як приготувати Шоколадний торт «Трюфель»
-
Приготуйте коржі. Білки збийте з 1/3 склянки цукру і лимонною кислотою. Жовтки змішайте з цукром, що залишився і збивайте, доки маса не посвітлішає. Продовжуючи збивати, додайте до жовтків розчинене у гарячій воді какао. Борошно просійте з крохмалем і акуратно вмішайте в жовткову масу. Додайте збиті білки в 3 прийоми. Намалюйте на папері для випічки 8 кругів, діаметром 20 см. Приблизно по півсклянки тіста викладіть на кожен з кругів, розрівняйте. Кожен корж випікайте в нагрітій до 190 °С духовці 5-8 хвилин. Охолодіть коржі і зніміть з них папір.
-
Приготуйте крем. Шоколад поріжте. Вершки доведіть майже до кипіння і залийте ними шоколад, перемішайте. Охолоджуйте в холодильнику декілька годин. Перед тим як почати збирати торт, збийте вершки.
-
Приготуйте цукерки. Порізаний шоколад (150 г) залийте гарячими вершками і перемішайте до повного розчинення шоколаду, додайте лікер. Охолоджуйте у холодильнику кілька годин. Набираючи чайною ложкою, скатайте шоколадну масу в невеликі кульки, викладіть їх на пергаментний папір і поставте в морозилку на 1 годину. Розтопіть шоколад (200 г). Занурте кожну кульку в розтоплений шоколад і залишити застигати.
-
Приготуйте сироп. Доведіть до кипіння воду з цукром. Зніміть з вогню і додайте лікер.
-
Зберіть торт. Кожен корж просочіть сиропом змажте кремом. Змажте кремом боки і верх торта. Посипте шоколадною стружкою і прикрасьте цукерками-трюфелями.
Зверніть увагу на те, що з такої кількості інгредієнтів, які зазначені у цьому кулінарному рецепті, виходить не достатньо високий торт, тому продукти беріть у подвійній кількості.
super,супер
вкунятина
Бисквит с кипятком действительно очень вкусный, он получается мокрым и не нуждается в дополнительной пропитке. Но мне не понятно зачем печь “блины” из бисквита, которые будут заведомо жестче, чем пышный корж… Кроме того, в рецепте не указана жирность сливок. Так, для ганаша (шоколад, залитый горячими сливками) не имеет смысла использовать сливки с низкой жирностью – не будет “крутой” консистенции.
В целом, полагаю, что это вкусный шоколадный торт.