Суміш спецій для бульйону своїми руками
Опубліковано 13/01/2014
Спеції – це те, що надає стравам незабутнього смаку та аромату та робить їх особливо смачними. Кожна господиня має власний набір спецій на усі випадки життя. Пропонуємо вам створити суміш спецій для супу, борщу, бульйону та інших перших страв, яка завжди буде під рукою!
Як зробити суміш спецій своїми руками
Це дуже просто. Для одного саше з вам знадобляться наступні спеції:
2-3 лаврових листа
5 горошин духмяного перцю
½ ч. ложки горошин чорного перцю
½ ч. ложки горошин кольорового перцю
4 бутони гвоздики
Також знадобиться шматок марлі розміром 15см Х 15см та кулінарна нитка.
Готуємо так:
Усі спеції скласти у марлю, краї зав’язати кулінарною ниткою. Суміш спецій, зроблена своїми руками, готова! Покладіть її у бульйон за 30 хв. до закінчення приготування.
Також ви можете додавати спеції чи сушені запашні трави у саше за своїм смаком. Це може бути сушена зелень петрушки чи кропу, прованські чи італійські трави, аніс тощо.
До речі, така суміш спецій дуже зручна у використанні. Достатньо просто покласти її у суп за 30 хв. до закінчення готування, а потім вийняти. І більше ви не стикатиметесь з такою проблемою, як горошини чорного перцю, що випадково попадаються у супі.
Оригінальний подарунок
Суміш спецій своїми руками – це ще й цікавий варіант подарунку для близької людини. Зробіть багато саше зі спеціями, запакуйте в гарну коробку, додайте інструкцію по використанню. Можна зробити багато наборів: суміш спецій для борщу, для бульйону, для розсольнику. Або підійти до ситуації з гумором та дати сумішам такі назви: “для покращення сімейного життя”, “для ситного обіду”, “для романтичної вечері”, “для приготування їжі голодному чоловікові” тощо.
- Корисні для здоров’я продукти
- Як вибрати овочі?
- Як пофарбувати великодні яйця
- Програми хлібопічки
- Весна на великодньому столі. Як прикрасити святкові страви