Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем
Інгредієнти для приготування: Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем
- цибуля (червона) - 4 шт.,
- сушені абрикоси - 4 шт.,
- мигдаль - 50 г,
- родзинки - 50 г,
- мед - 2 ст. ложки,
- вершкове масло - 1 ст. ложка,
- олія - 1 ст. ложка,
- біле вино - 50 мл,
- вода - 50 мл,
- лаврове листя (свіже) - 5-6 шт.,
- кориця - 1 ч. ложка,
- гвоздика - 8 шт.,
- чорний перець - на кінчику ч. ложки.
Як приготувати Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем
-
Цибулю вимийте, обсушіть і очистіть, залишаючи нижній шар лушпиння. Підріжте дно і зріжте верхівку цибулини. Ложкою або спеціальним ножем виріжте середину цибулини. У кришечку застроміть гвоздику.
-
Вирізані серединки цибулі подрібніть. Обсмажте на суміші олії і вершкового масла. Коли цибуля стане м’якою, додайте нарізані абрикоси, родзинки, мигдаль.
-
Всипте корицю, перець, влийте вино і додайте мед. Готуйте на вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Розкладіть начинку по цибулинам. Цибулини покладіть у форму для запікання, прикрийте кришечками.
-
На дно форми влийте трохи води (близько 0,5 см), накрийте зверху фольгою і запікайте 30-40 хвилин при температурі 220 °C. Зніміть фольгу і запікайте ще 15-20 хвилин, щоб вода випарилася.
-
З лаврового листя за допомогою діркопробивача зробіть конфетті. Прикрасьте цибулини лавровим конфетті і зеленню.
- Рататуй овочевий гарнір до м’яса
- Запіканка з броколі і цвітної капусти
- Різотто з білими грибами
- Макарони, запечені з овочами, яйцями та сиром
- Печінка з грибами