Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем

Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем

  • цибуля (червона) - 4 шт.,
  • сушені абрикоси - 4 шт.,
  • мигдаль - 50 г,
  • родзинки - 50 г,
  • мед - 2 ст. ложки,
  • вершкове масло - 1 ст. ложка,
  • олія - 1 ст. ложка,
  • біле вино - 50 мл,
  • вода - 50 мл,
  • лаврове листя (свіже) - 5-6 шт.,
  • кориця - 1 ч. ложка,
  • гвоздика - 8 шт.,
  • чорний перець - на кінчику ч. ложки.

Як приготувати Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем

  1. Цибулю вимийте, обсушіть і очистіть, залишаючи нижній шар лушпиння. Підріжте дно і зріжте верхівку цибулини. Ложкою або спеціальним ножем виріжте середину цибулини. У кришечку застроміть гвоздику.

  2. Вирізані серединки цибулі подрібніть. Обсмажте на суміші олії і вершкового масла. Коли цибуля стане м’якою, додайте нарізані абрикоси, родзинки, мигдаль.

  3. Всипте корицю, перець, влийте вино і додайте мед. Готуйте на вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Розкладіть начинку по цибулинам. Цибулини покладіть у форму для запікання, прикрийте кришечками.

  4. На дно форми влийте трохи води (близько 0,5 см), накрийте зверху фольгою і запікайте 30-40 хвилин при температурі 220 °C. Зніміть фольгу і запікайте ще 15-20 хвилин, щоб вода випарилася.

  5. З лаврового листя за допомогою діркопробивача зробіть конфетті. Прикрасьте цибулини лавровим конфетті і зеленню.

     Цибуля, фарширована сухофруктами і мигдалем

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал