Інгредієнти для приготування: Варення з груші з маком
- груші: 750 г.
- цукор: 200 г.
- мак: 1 ст. ложка
- сік 1 лимона
Як приготувати Варення з груші з маком
Готуємо так:
- Груші порізати кубиками, скласти в каструлю, полити лимонним соком, засипати цукром і відставити на 1-2 години (доки груші не пустять сік, а цукор майже розчиниться).
- Поставити каструлю на вогонь, довести груші до кипіння, зменшити вогонь і варити 15-20 хв., акуратно помішуючи і знімаючи піну
- Половину варення подрібнити за допомогою блендера, а половину залишити шматочками.
- Насіння маку обсмажити на сухій сковороді, потовкти у ступці. Повернути варення на вогонь, додати мак, варити 5-10 хв. або до бажаної густини, весь час помішуючи. Розлити варення в стерилізовані банки.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Персикове варення з мигдалем
- Персикове варення з коньяком
- Вишневий джем з фісташками і коньяком
- Варення з моркви
- Салат на зиму “Грузинський”