Інгредієнти для приготування: Великодня шафранова бабка
- борошно: 4 склянки
- вершкове масло: 200 г.
- сухі дріжджі: 1 ст.л.
- яйця: 5 шт.
- цукор: 1 склянка
- молоко: 2 склянки
- шафран: 1/3 ч. л.
- горілка: 1-2 ст. л.
- ванільний цукор: 1 пакетик
- сіль за смаком
- Для змащення
- яєчний жовток: 1 шт.
- Для глазурі
- яєчний білок: 1 шт.
- цукор-пудра : 1 склянка
- сік лимона або апельсина: 1-2 ч.ложки
Як приготувати Великодня шафранова бабка
Готуємо так:
1. Тепле молоко перелити у глибоку тарілку, додати дріжджі, частину цукру, борошна і замісити рідке тісто. Накрити тарілку рушником чи серветкою і поставити у тепле місце для бродіння. Коли тісто добре підніметься, додати решту борошна і добре вимісити.
2. М’яке вершкове масло розтерти з цукром до утворення білого кольору, додати жовтки і добре вимішати. Отриману масу з’єднати з тістом, додати збиті білки. Тісто вимісити і поставити, щоб ще раз підійшло.
3. Шафран з’єднати з горілкою і залишити настоюватися. Яскраво-жовтий спиртовий настій шафрану додати у тісто, що підійшло, і добре перемішати.
4. Перекласти тісто у змащену маслом і припорошену борошном форму (заповнити її до половини), дати тісту підійти до країв форми, змастити поверхню жовтком і поставити у розігріту до температури 180° С духовку випікати. Готову бабку вийняти з духовки, накрити рушником і залишити остигати.
5. Для глазурі білок злегка збити і, продовжуючи збивати, поступово додати цукор-пудру. Вимішувати до утворення однорідної білої маси, додати лимонний чи апельсиновий сік. Готовою глазур’ю змастити охолоджену бабку.
* Якщо під час випікання верхівка бабки буде підгоряти, накрийте її вологою паперовою серветкою.
- Пасха сирна з маком
- Італійський великодній пиріг
- Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт
- Цукрові пасхальні яйця
- Салат пасхальний “Вербочки”