Як готувати яєчню, як готувати омлет
Опубліковано 16/09/2013
Найкращий сніданок, на думку лікарів-дієтологів, це яєчня чи омлет. Адже яйця багаті на білок. Тож ви, з’ївши зранку яєчню, будете почувати себе ситими до самого обіду! Але от питання, як готувати яєчню? Здається, це просто, але не у всіх виходить – то яйця пригорають, то жовток витікає, то навпаки, запікається, а мав бути рідкий… Ми розкажемо, як готувати яєчню, щоб у вас був повноцінний та корисний сніданок!
Крок перший.
На сковорідку налити олію, поставити грітися на повільний вогонь.
Крок другий
Взяти 2 курячих яйця, помити, розбити їх на сковорідку. Посолити і поперчити за смаком.
Крок третій
Смажити яєчню на повільному вогні без кришки близько п’яти хвилин. Якщо хочете добре просмажену яєчню, з якої не витікають жовтки, можна накрити кришкою або перегорнути. Якщо бажаєте, щоб жовтки витікали, стежте за стравою, щоб вона не пересмажилася!
Тепер ви знаєте, як готувати яєчню. Готову страву можна поспати сиром, можна смажити яєчню з ковбасою чи помідорами – на ваш смак.
Але яєчня – не єдина смачна сніданкова страва з яєць. Ще можна приготувати омлет. Якщо ви не знаєте, як готувати омлет, ми вам розкажемо!
Крок перший
Яйця (2 шт.) розбити в миску.
Крок другий
Налити в миску 4 ст. ложки молока, посолити, поперчити.
Крок третій
За допомогою виделки, віничка чи міксера збити суміш.
Крок четвертий
В сковорідку налити олію і поставити її грітися на повільний вогонь
Крок п’ятий
Коли сковорідка нагрілася, влити на неї суміш, накрити кришкою, смажити близько 5 хвилин. В процесі можна омлет перевернути, щоб він добре просмажився з обох боків.
Ну от, тепер ви знаєте, як готувати омлет. Тож ваш сніданок тепер буде ситним та корисним!
Чесно говорячи, у мене вже на стільки набита рука на цих омлетах, що я вже скоро зможу готувати його з зав’язаними очима=) У мене чоловік з раночку снідає тільки омлетом. Це може будь-який омлет, але щоб був з яєць=) За звчай я готую омлет з шинкою на молоці , отримується дуже ніжний і смачненький сніданочок!
Наче дуже просто, і не один раз бачив як мама готує його, і наче запам’ятав. Переїхав від батьків, дійшло діло до омлету, а я навіть не знаю в яких пропорціях, що і як. От так мене виручає інтернет, та люди, що друкують корисні поради!)