camcumgirls
Пиріжки “Желейні”

Пиріжки “Желейні”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 10
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Пиріжки “Желейні”

  • кефір (молоко): 500 г.
  • яйця: 2 шт.
  • олія: 4 ст. ложки
  • картопля (варена) : 1 шт.
  • цукор: 2 ст. ложки
  • дріжджі (сухі): 1 ст. ложка
  • борошно: скільки візьме тісто
  • цукерки "Желейні": 200 г.
  • вершкове масло: 50 г.

Як приготувати Пиріжки “Желейні”

Готуємо так:

  1. Дріжджі змішати з цукром і 2-3 ст. ложками борошна, розчинити у кефірі. Варену картоплю натерти на малій тертці, змішати з яйцями й олією. До картопляно-яєчної суміші додати молочно-дріжджову, ретельно перемішати і, постійно вимішуючи, поступово додавати борошно. Тісто повинно бути м’яким і еластичним, але не повинно липнути до рук. Поставити тісто у тепле місце на 15-20 хвилин, щоб підійшло.
  2. Цукерки вийняти з обгорток. Тісто рвати частинками, викладати на них цукерки, формувати пиріжки. Кожен пиріжок вмочувати у розтоплене масло і викладати на деко. Випікати у розігрітій до температури 180-200° С духовці до готовності (до утворення золотисто-коричнюватої скоринки).

* Випікати такі пиріжки можна з будь-якою начинкою, наприклад, з карамельними цукерками, які наповнені повидлом, з варенням чи яблуками. Але у жодному разі не печіть пиріжки з льодяниками – льодяники не тануть під час випікання, і є велика вірогідність пошкодити зуби.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал