
Різдвяні віночки з журавлиною
Інгредієнти для приготування: Різдвяні віночки з журавлиною
- борошно – 500г,
- дріжджі свіжі – 25г,
- молоко – 3/4 склянки (або вода),
- цукор – 2ст. ложки,
- яйця – 2 шт.,
- вершкове масло – 60г,
- сіль – ½ ч.ложки.
- Начинка:
- журавлина – 1,5 склянки,
- цукор – 1/2 склянки,
- апельсинова цедра – 1,5 ч. ложки.
Як приготувати Різдвяні віночки з журавлиною
1. Приготувати опару: дріжджі розчинити в 1/2 склянки теплого молока або води, додати половину борошна, перемішати і поставити для підйому в тепле місце на 1-2 години.
2. У готову опару влити решту теплої рідини, додати збиті з цукром і сіллю яйця, всипати решту борошна і, розмішуючи, поступово додавати розм’якшене вершкове масло.
3. Вимішувати тісто доки воно не стане гладким і не перестане прилипати до рук. Накрити миску з тістом плівкою і прибрати в холодильник на пару годин.
4. Приготувати начинку: журавлину перемолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку, викласти в сотейник, додати апельсинову цедру і цукор і уварити на середньому вогні при постійному помішуванні, поки не загусне.
5. Вийняти тісто з холодильника, перекласти на присипану борошном робочу поверхню і розкачати в прямокутник 60 * 30 см. По поверхні прямокутника розподілити рівним шаром начинку, відступаючи 1,5 см від краю тіста.
6. Скласти тісто рулетом: однією третиною широкої частини пласта накрити середню частину і потім накрити іншим краєм. В результаті повинен вийти рулет прямокутної форми 30 * 20 см. Краї тіста защепити і злегка пройтися качалкою.
7. Розрізати рулет поперек на 12 смужок шириною близько 3 см. Перекрутити кожну смужку 3-4 рази і скласти колечком у вигляді віночка, защепити кінці. Розкласти віночки на змащеному олією деко і випікати в нагрітій до 210о С духовці протягом 12-15 хвилин.
8. Готові охолоджені віночки з журавлиною змастити цукровою глазур’ю або присипати цукровою пудрою. Смачного!
в рецепте пропорции не правильные, не получится в половине стакане молока и 250г муки замесить такое тесто как на фото, оно получится на столько густым, что даже чуть-чуть не поднимется
все виходить и получається трохи меньше молока навіть в мене треба було