Різдвяні віночки з журавлиною

Різдвяні віночки з журавлиною

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 177 min

Інгредієнти для приготування: Різдвяні віночки з журавлиною

  • борошно – 500г,
  • дріжджі свіжі – 25г,
  • молоко – 3/4 склянки (або вода),
  • цукор – 2ст. ложки,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 60г,
  • сіль – ½ ч.ложки.
  • Начинка:
  • журавлина – 1,5 склянки,
  • цукор – 1/2 склянки,
  • апельсинова цедра – 1,5 ч. ложки.

Як приготувати Різдвяні віночки з журавлиною

1. Приготувати опару: дріжджі розчинити в 1/2 склянки теплого молока або води, додати половину борошна, перемішати і поставити для підйому в тепле місце на 1-2 години.

2. У готову опару влити решту теплої рідини, додати збиті з цукром і сіллю яйця, всипати решту борошна і, розмішуючи, поступово додавати розм’якшене вершкове масло.

3. Вимішувати тісто доки воно не стане гладким і не перестане прилипати до рук. Накрити миску з тістом плівкою і прибрати в холодильник на пару годин.

4. Приготувати начинку: журавлину перемолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку, викласти в сотейник, додати апельсинову цедру і цукор і уварити на середньому вогні при постійному помішуванні, поки не загусне.

5. Вийняти тісто з холодильника, перекласти на присипану борошном робочу поверхню і розкачати в прямокутник 60 * 30 см. По поверхні прямокутника розподілити рівним шаром начинку, відступаючи 1,5 см від краю тіста.

6. Скласти тісто рулетом: однією третиною широкої частини пласта накрити середню частину і потім накрити іншим краєм. В результаті повинен вийти рулет прямокутної форми 30 * 20 см. Краї тіста защепити і злегка пройтися качалкою.

7. Розрізати рулет поперек на 12 смужок шириною близько 3 см. Перекрутити кожну смужку 3-4 рази і скласти колечком у вигляді віночка, защепити кінці. Розкласти віночки на змащеному олією деко і випікати в нагрітій до 210о С духовці протягом 12-15 хвилин.

8. Готові охолоджені віночки з журавлиною змастити цукровою глазур’ю або присипати цукровою пудрою. Смачного!

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Різдвяні віночки з журавлиною

  1. в рецепте пропорции не правильные, не получится в половине стакане молока и 250г муки замесить такое тесто как на фото, оно получится на столько густым, что даже чуть-чуть не поднимется

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал