Скумбрія під сиром

Скумбрія під сиром

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Скумбрія під сиром

  • скумбрія – 1 шт.,
  • пармезан – 50 г,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • петрушка – 4-5 гілочок,
  • базилік – 3-4 гілочки,
  • оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • лимон (лайм) – 1 шт.,
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати Скумбрія під сиром

Готуємо так:

1. Скумбрію розморозити і почистити, видаливши всі кісточки. Філе посолити, поперчити і збризнути соком, вичавленим з половини лимона (лайма). Залишити на 15 хвилин.

2. Часник почистити, пармезан натерти на дрібній тертці, петрушку та базилік порізати. Скласти все у блендер, додати столову ложку олії, дрібку меленого чорного перцю і збити.

3. Мариноване філе скумбрії обсушити паперовими рушничками і змастити рештою олії. Посмажити рибу з обидвох сторін по 5-6 хвилин. Монтаж опалення Львів

4. Смажену скумбрію викласти у форму для запікання, зверху посипати сирною сумішшю. Запікати у духовці, розігрітій до 200оС, 10-12 хвилин. Подавати гарячою, оздобивши зеленню та шматочком лимона чи лайма.

5. За бажанням готову страву можна полити лимонним соком. Свіжий базилік можна замінити сухим, а от петрушку краще взяти свіжу, інакше сирна “шубка” не матиме яскравого кольору.

Найкраще смажити рибу на решітці або у сковороді-гриль.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал