Хліб на сметані з кунжутом

Хліб на сметані з кунжутом

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Хліб на сметані з кунжутом

  • борошно: 3 склянки
  • сметана жирна : 120 г.
  • вершкове масло: 3 ст. ложки
  • цукор: 3 ст. ложки
  • тепла вода: 1/2 склянки
  • сухі дріжджі: 2 ч. ложки
  • сіль: 1 ч. ложка
  • молоко: 1-2 ст. ложки,
  • кунжут: 2 ст. ложки

Як приготувати Хліб на сметані з кунжутом

Готуємо так:

  1. Розвести дріжджі в теплій воді і залишити на 5-10 хвилин. Змішати борошно, сметану, вершкове масло, цукор та сіль, додати розчинені дріжджі і місити тісто мінімум 10-15 хвилин (тісто має стати еластичним і не липнути до рук).
  2. У глибоку миску налити трохи олії, викласти в неї тісто, і кілька разів струсити, щоб тісто все покрилося олією. Накрити миску рушником чи харчовою плівкою і покласти у тепле місце на дві години.
  3. Форму для випічки змастити олією, викласти в неї тісто, накрити плівкою і залишити у теплому місці ще на одну годину.
  4. Духовку розігріти до 180° С. Поверхню тіста акуратно змастити молоком і посипати кунжутом. Випікати хліб 40-45 хвилин.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал