Новорічний кекс

Новорічний кекс

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Новорічний кекс

  • борошно - 240 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • вершкове масло - 200 г,
  • тростинний цукор - 200 г,
  • сухофрукти за смаком,
  • темний ром для сухофруктів,
  • цедра 1 апельсина і сік 0,5 великого апельсина,
  • бренді - 2 ст. ложки,
  • горіхи - 90 г,
  • розпушувач - 1 ч. ложка,
  • мелений імбир - 1 ч. ложка,
  • кориця - 1 ч. ложка,
  • зацукрований імбир - 25 г.
  • Для декору:
  • абрикосовий джем - 2-3 ст. ложки,
  • цукрова пудра для мастики,
  • марципан (мастика) - 250 г,
  • свіжі або марципанові ягоди і фрукти.

Як приготувати Новорічний кекс

  1. За тиждень до випічки замочіть сухофрукти в темному ромі.
  2. Масло кімнатної температури збийте з цукром. Додайте по одному яйця кімнатної температури, цедру апельсина, сік і бренді. Просійте борошно з розпушувачем і спеціями. У борошно додайте замочені в ромі сухофрукти. З’єднайте дві суміші і ретельно все перемішайте.
  3. Викладіть дно форми для випічки пекарським папером. Борти форми змастіть маслом. Викладіть тісто і випікайте протягом години при 150 °С. Потім накрийте кекс фольгою і випікайте його ще 30 хвилин до готовності. Охолодіть.
  4. Верх кексу змастіть абрикосовим джемом. На цукровій пудрі розкачайте мастику або марципан в круг, діаметром більше діаметра кексу. Качалкою перенесіть розкатану прикрасу на кекс. Зверху покладіть різні фрукти, ягоди та сніжинки з мастики.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Новорічний кекс

  1. Я бы не сказала, что ингредиенты этого рецепта так уж доступны. Да и спорные они. Почему нужен именно тростниковый сахар? Свекольный был всегда лучше. И вместо бренди я бы использовала коньяк или тот же ром, с котором замачиваются и сухофрукты. У коньяка аромат гораздо тоньше. Порошок имбиря и корицы вполне доступны. Но где продается засахаренный имбирь? Я о таком даже не слышала. Я предпочитаю рецепты с более простыми ингредиентами. А украшен кекс красиво.

  2. У мене, звичайно, не такий гарний вийшов кексик, як на фотографії, так як я ще не вмію працювати з мастикою, але на смак навіть дуже. Мої домашні з’їли його за півгодини. Єдине, що для мене тростинний цукор дорогий, я замінила його на звичайний. А сухофрукти замінила на родзинки і горіхи. Вийшло неперевершено.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал