Інгредієнти для приготування: Новорічний кекс
- борошно - 240 г,
- яйця - 3 шт.,
- вершкове масло - 200 г,
- тростинний цукор - 200 г,
- сухофрукти за смаком,
- темний ром для сухофруктів,
- цедра 1 апельсина і сік 0,5 великого апельсина,
- бренді - 2 ст. ложки,
- горіхи - 90 г,
- розпушувач - 1 ч. ложка,
- мелений імбир - 1 ч. ложка,
- кориця - 1 ч. ложка,
- зацукрований імбир - 25 г.
- Для декору:
- абрикосовий джем - 2-3 ст. ложки,
- цукрова пудра для мастики,
- марципан (мастика) - 250 г,
- свіжі або марципанові ягоди і фрукти.
Як приготувати Новорічний кекс
- За тиждень до випічки замочіть сухофрукти в темному ромі.
- Масло кімнатної температури збийте з цукром. Додайте по одному яйця кімнатної температури, цедру апельсина, сік і бренді. Просійте борошно з розпушувачем і спеціями. У борошно додайте замочені в ромі сухофрукти. З’єднайте дві суміші і ретельно все перемішайте.
- Викладіть дно форми для випічки пекарським папером. Борти форми змастіть маслом. Викладіть тісто і випікайте протягом години при 150 °С. Потім накрийте кекс фольгою і випікайте його ще 30 хвилин до готовності. Охолодіть.
- Верх кексу змастіть абрикосовим джемом. На цукровій пудрі розкачайте мастику або марципан в круг, діаметром більше діаметра кексу. Качалкою перенесіть розкатану прикрасу на кекс. Зверху покладіть різні фрукти, ягоди та сніжинки з мастики.
Залишити відповідь
2 Відповіді до Новорічний кекс
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Я бы не сказала, что ингредиенты этого рецепта так уж доступны. Да и спорные они. Почему нужен именно тростниковый сахар? Свекольный был всегда лучше. И вместо бренди я бы использовала коньяк или тот же ром, с котором замачиваются и сухофрукты. У коньяка аромат гораздо тоньше. Порошок имбиря и корицы вполне доступны. Но где продается засахаренный имбирь? Я о таком даже не слышала. Я предпочитаю рецепты с более простыми ингредиентами. А украшен кекс красиво.
У мене, звичайно, не такий гарний вийшов кексик, як на фотографії, так як я ще не вмію працювати з мастикою, але на смак навіть дуже. Мої домашні з’їли його за півгодини. Єдине, що для мене тростинний цукор дорогий, я замінила його на звичайний. А сухофрукти замінила на родзинки і горіхи. Вийшло неперевершено.