
Овочевий кіш
Інгредієнти для приготування: Овочевий кіш
- Для тіста:
- борошно – 200 г,
- вершкове масло – 100 г,
- холодна вода – кілька ложок,
- дрібка солі, кріп – за смаком. Для начинки:
- броколі – 100 г,
- гриби свіжі – 100 г,
- помідори – 2 шт.,
- цибуля-шалот – 1 шт.,
- перець болгарський – 1 шт.,
- перець чілі – половинка,
- паприка – 1/2 ч. ложки,
- часник – 1 зубчик,
- оливкова олія – 3-4 ст. ложки,
- сіль, чорний мелений перець – за смаком. Для заливки:
- твердий сир – 200 г,
- вершки або сметана – 130 мл,
- яйця – 2 шт.,
- сіль – 1/2 ч. ложки,
- кріп дрібно нарізаний – 1 ст. ложка,
- дрібка чорного меленого перцю.
Як приготувати Овочевий кіш
Готуємо так:
1. Масло охолодити в морозильній камері і порубати ножем з борошном, сіллю та кропом до утворення крихти. Тоді, вливаючи льодяну воду, швидко замісити тісто, формуючи кульку. Обгорнути її плівкою і покласти в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
2. Броколі розібрати на суцвіття і обварити у підсоленій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк.
3. Решту овочів помити, почистити і нарізати шматочками довільного розміру та форми.
4. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію і підсмажити на ній всі овочі разом протягом 8-10 хвилин. Додати паприку, чорний мелений перець та сіль.
5. Тісто вийняти з холодильника, швидко розкачати й вистелити ним форму з бортиками. Покласти форму з тістом ще на 10-15 хвилин у холодильник. Опісля наколоти тісто виделкою (не проколювати його наскрізь!), застелити тісто пергаментним папером, зверху присипати “тягарцями” (квасоля, горох тощо) і випікати у розігрітій до 200оС духовці 10 хвилин.
6. Яйця збити з вершками або сметаною, посолити, поперчити, додати зелень кропу і перемішати. Окремо натерти на середній тертці твердий сир.
7. Вийняти тісто для овочевого кішу з духовки, забрати папір з “тягарцями”, викласти поверх тіста овочі, залити їх заливкою, посипати зверху твердим сиром і знову поставити форму у духовку. Запікати до утворення рум’яної скоринки (20-25 хвилин). Ця страва смакує як холодною, так і гарячою.
Ще більше рецептів несолодкої випічки дивіться тут
-
Брюссельська капуста з фундуком
-
М’ясна запіканка «Сонце»
-
Овочевий пиріг на листковому тісті
-
Язики в рукаві
-
Традиційна великодня ковбаска