Овочевий кіш

Овочевий кіш

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Овочевий кіш

    Для тіста:
  • борошно – 200 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • холодна вода – кілька ложок,
  • дрібка солі, кріп – за смаком.
  • Для начинки:
  • броколі – 100 г,
  • гриби свіжі – 100 г,
  • помідори – 2 шт.,
  • цибуля-шалот – 1 шт.,
  • перець болгарський – 1 шт.,
  • перець чілі – половинка,
  • паприка – 1/2 ч. ложки,
  • часник – 1 зубчик,
  • оливкова олія – 3-4 ст. ложки,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком.
  • Для заливки:
  • твердий сир – 200 г,
  • вершки або сметана – 130 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1/2 ч. ложки,
  • кріп дрібно нарізаний – 1 ст. ложка,
  • дрібка чорного меленого перцю.

Як приготувати Овочевий кіш

Готуємо так:

1. Масло охолодити в морозильній камері і порубати ножем з борошном, сіллю та кропом до утворення крихти. Тоді, вливаючи льодяну воду, швидко замісити тісто, формуючи кульку. Обгорнути її плівкою і покласти в холодильник щонайменше на 30 хвилин.

2. Броколі розібрати на суцвіття і обварити у підсоленій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк.

3. Решту овочів помити, почистити і нарізати шматочками довільного розміру та форми.

4. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію і підсмажити на ній всі овочі разом протягом 8-10 хвилин. Додати паприку, чорний мелений перець та сіль.

5. Тісто вийняти з холодильника, швидко розкачати й вистелити ним форму з бортиками. Покласти форму з тістом ще на 10-15 хвилин у холодильник. Опісля наколоти тісто виделкою (не проколювати його наскрізь!), застелити тісто пергаментним папером, зверху присипати “тягарцями” (квасоля, горох тощо) і випікати у розігрітій до 200оС духовці 10 хвилин.

6. Яйця збити з вершками або сметаною, посолити, поперчити, додати зелень кропу і перемішати. Окремо натерти на середній тертці твердий сир.

7. Вийняти тісто для овочевого кішу з духовки, забрати папір з “тягарцями”, викласти поверх тіста овочі, залити їх заливкою, посипати зверху твердим сиром і знову поставити форму у духовку. Запікати до утворення рум’яної скоринки (20-25 хвилин). Ця страва смакує як холодною, так і гарячою.

Ще більше рецептів несолодкої випічки дивіться тут 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал