Різотто з білими грибами
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
40 min
Інгредієнти для приготування: Різотто з білими грибами
- рис - 250 г,
- білі гриби - 400 г,
- цибуля - 1-2 шт.,
- часник - 2 зубці,
- пармезан - 120 г,
- вершки (10 % жирності) - 100 мл,
- вершкове масло - 1 ст. ложка,
- вино (біле сухе) - 200 мл,
- бульйон (або окріп) - 750 мл,
- в'ялені томати, зелень кропу і петрушки за смаком,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати Різотто з білими грибами
- Очищені гриби поріжте і відваріть до напівготовності.
- На олії обсмажте порізану цибулю з грибами.
- До грибів додайте рис, часник, перемішайте і готуйте, поки весь рис не просочиться олією і не стане “прозорим”.
- Влийте вино, перемішайте, дайте йому випаруватися.
- Влийте приблизно склянку грибного відвару. Готуйте, помішуючи, по необхідності додаючи бульйон.
- В кінці приготування додайте порізані в’ялені томати та зелень, посоліть і поперчіть за смаком.
- У готову страву влийте вершки, додайте вершкове масло і тертий пармезан. Перемішайте і дайте настоятися під кришкою 5 хвилин.
Щоб приготувати хрусткий кошичок з пармезану для подачі різотто з білими грибами, насипте на розпечену сковороду приблизно 1-1,5 ст. ложок тертого пармезану. Як тільки сир розплавиться, за допомогою вилки акуратно викладіть його на перевернуту чашку або салатник відповідного розміру. Таким чином, сир швидко застигне, і буде тримати форму кошика.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Рис по-лівански із смаженим фаршем і пелюстками мигдалю
- Рис з цибулею-порей
- Рис з яйцями
- Запечені шампіньйони
- Броколі з імбиром